Copilul râde: "Întelepciunea si iubirea mea e jocul."
Tânarul cânta: "Jocul si întelepciunea mea-i iubirea."
Batrânul tace: "Iubirea si jocul meu e intelepciunea."

luni, 23 noiembrie 2009

la même histoire d'amitié

sunt tot in aceeasi poveste, cu mine si el. De fapt, gresesc,vreau sa spun o poveste. EL si EA, se cearta. Se certasera si inainte, dar acuma era de proportii. Motiv? se pare ca da. Cred ca el simtea ceva mai mult pentru ea decat prietenie. Fetita in cautare de prietenie adevarata are acest deja-vu, deja-vecu cu prietenul cel bun. Nu se poate explica in cuvinte. este groznic, Inca plange EA.
Chiar este punctul culminant al povestei lor de prietenie. cuvinte aruncate fara jena, care parca le adresezi unei persoane pe care o repugni cu scarba, fara sa iti pese de urmele din trecut, de clipele frumoase si de EL si EA. Imposibil de crezut pentru EA cand, cu stupoare, afla ca EL considera timpul petrecut alaturi de EA timp pierdut. naruirea increderii, stergerea oricarui sentiment care parea atat de solid si disparitia EL si EA. regrete? da. a doua zi, insa in amorteala insipida care a pus dintr-o data stapanire pe EA, acum nu mai conta nicio scuza. considera totul o forma fara fond. Si s'a terminat totul!

AZI, insa, mai exista acesti doi prieteni. incredibil, dar nicidecum neasteptat, ei si-au refacut legatura, chimia dintre ei, si probabil nu s-a rupt niciodata. Dor? nevoie? adevarata prietenie sau mai mult? iremediabil, nu se stie!se stie doar ca exista.
Da, sunt cei mai buni prieteni. se zice. se vede. se simte. vad ceilalti. simt ei.
Ii vezi pretutindeni, le auzi rasete de la distanta, sunt ca niste aparitii angelice. raspandesc in jurul lor lumina si impacare si vindeca sufletele? sunt un reper, un exemplu, un model de urmat. sunt prieteni, sunt prieteni adevarati. Momentan, pentru ca cei doi planuiesc ca viata sa ii desparta, planuiesc ca peste un an sa se desparta, sa isi urmeze fiecare drumul sau in viata. planuiesc oare sa nu se mai vada toata viata?
Se ivesc indecizii, cerul cade peste mine si corpul ma tradeaza; vreau sa il am mereu alaturi; nu stiu, oare ce sa fac?
Scriu totul intr-o noapte de duminica rastalmacita de amintiri. pentru ca inca s-au intamplat lucururi, mereu altele, dar aceeasi esenta. o EL si EA. acum par mai maturi, dar cu aceeasi minte ludica. nu stiu de cat timp sunt prieteni si chiar nu conteaza acest lucru, din moment ce e posibil ca totul sa se spulbere. nu stiu din vina cui.
Azi noapte vorbeam cu un baiat abia cunoscut, asezati la o masa la un majorat, despre prietenia baiat-fata. el nu credea. eu da. mi-a dat de gandit conversatia. o iubeste pe prietena lui cea mai buna si, din spusele lui, prin infractiunea acestui sentiment intr-o astfel de relatie, nimic nu mai este la fel. l-am contrazis, am facut schimb de povesti si am constatat ca sunt similare.
dupa 10 minute, EA s-a certat cu EL, m-am certat cu cel mai bun prieten.

Un comentariu:

  1. traiesc si eu o astfel de prietenie.si eu am considerat ca e posibil asa ceva.nu aveam nici un dubiu...m`am inselat, am cedat. ne`am certat. ea avea prieten.m`am certat si cu el din cauza asta. Acum ea nu mai are prieten, iar noi ne`am impacat, si suntem prieteni din nou.si zilnic incerc sa depasesc gandul acela " infractional" , sa nu mai cedez inca odata.

    RăspundețiȘtergere