Copilul râde: "Întelepciunea si iubirea mea e jocul."
Tânarul cânta: "Jocul si întelepciunea mea-i iubirea."
Batrânul tace: "Iubirea si jocul meu e intelepciunea."

luni, 23 noiembrie 2009

une histoire d'amitié

prietenie fata- baiat. Un adevarat fir epic, personaje si actiuni complexe, explicatii fara logica si numeroase momente memorabile. toate aceastea intr'o poveste pe care eu nu o inventez, doar o relatez.
Inceput. Cunoastere, dezvaluiri, compatibilitati. Dar trebuie sa ma conving ca exista prietenie intre feminim si masculin. Cu antecedente pregnante, ma avant, din nou, dans une relation d'amitie avec un gars. Am pornit din start cu o rezerva asupra tipului, insa, iata pe parcurs am scapat de acest handicap initial. o licarire in invalmaseala vietii, in fragilitatea existentei. o dulce companie careia eram aproape convinsa ca ii voi putea dezvalui cele mai tainice ascunzisuri ale fiintei mele. Sunt o fiinta careia ii este frica sa vorbeasca si cu sine insusi; el imi inspira o incredere incredibila si o beautitudine stranie de care doar mai tarziu m-am speriat. Eram un tot. eram noi doi. eram o el si ea amicii, eram tot ceea ce altii si- ar fii dorit sa aibe, eram ceea ce eu doream sa am, eram cei mai buni prieteni. eram si nu stiu daca mai suntem. S- a intamplat demult, mi- i se pare ca doar ieri ne-am cunoscut. Timpul petrecut alaturi de el zboara aievea, ma simt implinita cand ii simt pielea fina. Ca doi bezmetici, 2nebuni incurabili, ne traim existenta in taclale lungi pana dimineata sau certuri nevinoavate urmate de ' amintiri din copilarie'. Plimbari cu Gufi lui, printre troiene de zapada de 2ori mai mare ca mine, sarind pe capitza de fan din cimitir. cred ca am devenit o obisnuinta unul pentru celalalt.
o trambulina pe partie, inghetata de caramel, florile rupte ale mamei, povestea noastra de stan si bran, preluarea functiei de vip, o noapte de film cu mine dormind, o pauza de prietenie, prietenele mele disperate dupa fornetti de cocos cumparati de el, schimb de melodii, alternanta mov- verde, number1 in top, franceza- germana, totul sau nimic... am incepul paginile unui caiet in care sa scriu toate cliseele noastre. Mi' e dor de inceputuri. Spectaculoasa evolutie in viata mea si care, in cele din urma, m-a facut sa cred in prietenie fara interese ascunse. toata viata am cautat un prieten adevarat si chiar daca am crezat ca il am,mereu in final a intervenit ceva mult mai important decat prietenia noastra. Ce prieteni din ccopilarie? ce amintiri de pe ulita plina de praf pe care alergam desculti jucand ' tupu'? ce tu joc cu papusi cu cele mai bune prietene ale mele? toate au mers pe apa sambetei si azi suntem doar niste persoane care se saluta cand se vad dimineata in bus. Dar, timida, mi-am pus sperante in el, in el prietenul care ma intelege, ma sustine si ma obliga sa' i spun ce ma supara. un vanator de zambet al meu.
Poate trebuia sa scriu in timp ce simteam toate acestea. poate, pentru ca s' au intamplat multe de atunci. a intervenit si confuzia, si dezamagirea, si neincrederea, si... pauza pe care o credea interminabila. s' a intamplat demult

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu